Lainavertailu 2017 - Mistä Lainaa?

pikavippi kuva

Lainavertailu - Parhaat tavat ottaa keskikokoisia ja isoja lainoja


Tämä lainavertailu artikkeli käsittelee keskikokoisia (500-50,000 euroa) lainoja, sekä vielä isompia lainoja, kuten asuntolainat. Jos haluat nopean pienen lainan heti, lue artikkelimme pikalainoista.

Tämän koikoisia lainoja voi ottaa monessa muodossa, mutta ne vaativat aina käyttäjän täysi-ikäisyyttä, häiriöttömiä luottotietoja ja usein säännöllisiä kuukausituloja. Et yleisesti tarvitse vakuuksia tai takaajia näihin lainoihin, mutta niistä saattaa olla hyötyä. Jos muut kolme asiaa ovat kunnossa saat varmasti juuri sopivan lainan itsellesi.

Alempana artikkelia löydät listan parhaista pankeista.

Laina kilpailutus


Netissä on nykyään monia palveluita, jotka kilpailuttavat lainahakemuksesi puolestasi eri pankkien välillä, ja vieläpä maksuttomasti. Tämä on selvästi paras tapa ottaa lainaa vaivattomasti, jos pystyt odottamaan muutaman päivän pankkien valmistellessa tarjouksiaan.

Miksi etua.fi on paras vaihtoehtosi?

  • - Eniten pankkeja joiden välillä hakemus kilpailutetaan (20 eri)
  • - Toiminut vuodesta 2008 ja täten kokenein palvelu
  • - Kilpailuttaa myös asuntolainat 500,000 euroon asti

Huomaa ettet sitoudu mihinkään, kun kilpailutat lainasi. Et menetä mitään vaikket saisikaan miellyttävää tarjousta. Vähintäänkin saat yleiskuvan siitä, minkälaisia lainoja voit saada ja käyttää tätä vertailukohtana, jos aiot etsiä lainaa vielä muualta.

Artikkelin seuraava osio sisältää listan suoria lainoja tarjoavista pankeista. Jos et halua kilpailuttaa lainaasi toisten toimesta, voit pyytää lainatarjousta yhdeltä tai useammalta heistä.

lainavertailu 2017 (Päivitetty Syyskuussa 2017)


Seuraavassa listassa näet pankkeja joilta voit pyytää suoran lainatarjouksen. Listaan on valittu pelkästään pankkeja joiden lainaehdot ovat hyviä. Lista ei ole missään erityisessä järjestykesssä. Lainaa voi pyytää vaikkapa jokaiselta erikseen. Tarjouksen pyytäminenhän ei maksa mitään.

Parhaat lainat

Bank Norwegian

Lainasummat: 2,000 - 50,000 €

Laina-aika: 1 - 15 vuotta

Ikäraja: 23 vuotta

Avausmaksu: 0 - 95 €

Nimelliskorko: 8.99 - 22,49%

Tod. vuosikorko alk.: 9.59%

Bank Norwegian on vuonna 2007 Norjassa perustettu pankki. Se tarjoaa lainoja kaikissa pohjoismaissa. Pankki on yhteistyössä Norwegian Air Shuttlen, Norjalaisen lentoyhtiön kanssa.

Euroloan

Lainasummat: 100 - 10,000 €

Laina-aika: 3 - 36 kuukautta

Ikäraja: 20 vuotta

Avausmaksu: 0 €

Nimelliskorko: 0 - 12%

Tod. vuosikorko alk.: 4.9%

Euroloan perustettiin Suomessa vuonna 2007 TopA Finance nimellä, jonka se muutti vuonna 2009 Euroloaniksi. Euroloan on aina keskittynyt enemmän pienempiin lainoihin.

Santander

Lainasummat: 2,000 - 50,000 €

Laina-aika: 2 - 10 vuotta

Ikäraja: (ei tiedossa)

Avausmaksu: 149 €

Nimelliskorko: (ei tiedossa)

Tod. vuosikorko alk.: 4.09%

Santander on vuonna 1857 Espanjassa perustettu suuri pankki. Heillä on toimintaa melkein kaikissa Euroopan maissa.

Komplett-Bank

Lainasummat: 1,000 - 50,000 €

Laina-aika: Ei määritelty

Ikäraja: 23 vuotta

Avausmaksu: 45 - 195 €

Nimelliskorko: 4.9 - 19.9%

Tod. vuosikorko alk.: (ei tiedossa)

Komplett on vuonna 1996 perustettu norjalainen verkkokauppa, joka vuonna 2014 aloitti myös pankkipalvelut Norjassa. Komplett tuli Suomeen vuonna 2016.

Lainan kilpailuttajat


Seuraava lista sisältää parhaat lainankilpailuttajat. Kaikki seuraavat palvelut ovat suunnilleen samanlaisia ja maksuttomia. Paras vertailukohta on pankkien määrä jonka välillä laina kilpailutetaan.

Parhaat Lainanvertauspalvelut

Huom: Kaikkien seuraavien lainan kilpailuttajien laina-ajat ovat 1 - 15 vuotta.

Etua

Lainasummat: 2,000 - 50,000 €

Ikäraja: 20 vuotta

20 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan. Kilpailuttaa myös asuntolainat.

10/10

Zmarta

Lainasummat: 500 - 50,000 €

Ikäraja: 20 vuotta

19 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan.

9/10

Freedom Rahoitus

Lainasummat: 500 - 50,000 €

Ikäraja: 20 vuotta

19 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan.

9/10

Rahalaitos

Lainasummat: 500 - 50,000 €

Ikäraja: 20 vuotta

17 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan.

8/10

Lendo

Lainasummat: 500 - 50,000 €

Ikäraja: 20 vuotta

15 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan.

7/10

Vertaa Lainoja

Lainasummat: 500 - 50,000 €

Ikäraja: 18 vuotta

12 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan.

6/10

Yleistö tietoa lainoista ja termeistä


Kulutusluotto

Kulutusluotto tarkoittaa lainaa, joka on annettu kuluttamista eikä esimerkiksi sijoittamista varten. Perinteisiä kulutusluottoja ovat asuntolainat, remonttilainat ja autolainat. Lue lisää Wikipediasta.

Nimelliskorko ja Todellinen vuosikorko

Nimelliskorko on prosentuaalinen määrä jonka maksat lisää lainatusta summasta takaisin vuosittain, mutta tähän summaan EI kuulu muita lainasta seuraavia kuluja. Muita kuluja ovat mms. kuukausimaksut ja lainannostopalkkiot. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon KAIKKI lainaan liittyvät kulut. Käytännössä nimelliskorkoa ei kannata edes katsoa, koska sillä voidaan antaa virheellinen kuva todellisesta koron määrästä. Tarkasta aina todellinen vuosikorko!

Joustolaina

Joustolaina (tunnetaan myös: juostoluotto, tililuotto tai luottotili) tarkoittaa lainaa jolla voit nostaa tilillesi tarvittavan määrän rahaa sovitusta maksimisummasta milloin vain. Korkoa maksetaan vain siitä summasta, minkä siirrät tilillesi. Sopimuksesta riippuen jokaisesta nostosta saatetaan periä pieni maksu, tai tilin ylläpitämisessä saattaa olla kuukausimaksu.

Joustolaina vs Suora laina

Joustolaina saattaa olla hyvä vaihtoehto, jos et ole varma kuinka paljon rahaa tarvitset. Voit nostaa lisää rahaa tilillesi nettisivujen tai tekstiviestin avulla milloin vain. Joustoluottoon ei myöskään tarvita vakuuksia.

Toisaalta et myöskään voi etukäteen laskea tarkalleen kuinka paljon kuluja kertyy. Suoran lainan ottaessa tiedät tarkalleen kuinka paljon joudut maksamaan korkoa ja missä erissä ne täytyy maksaa.

Yhteenveto - Paras Laina


Lainojen kilpailutus ilmaisen palvelun avulla on varmin, halvin ja yleisesti paras tapa ottaa lainaa. Näistä kilpailutussivustoista yksi oli ylitse muiden, koska heillä oli isoin valikoima lainantarjoajia joiden tarjouksista voit valita parhaan lainan.

Tarjouksen saaminen voi kestää muutaman päivän, mutta näin saat parhaan mahdollisen tarjouksen, etkä häviä turhaa rahaa. Klikkaa alla olevaa painiketta päästäksesi etua.fi sivuille ja katso minkälaisen tarjouksen saat. Kuten sanottu aiemmin, tämä ei sitouta sinua yhtään mihinkään ja palvelun käyttö on maksutonta.