Paras pikavippi 2020

pikavippi kuva

Pikavippivertailu - Yleistä tietoa pikavipeistä


Pikavipeillä tarkoitetaan pienisummaisia (alle 500 euron) lainoja, jotka voidaan nostaa tilille heti. Jos etsit isompia lainoja voit lukea artikkelimme lainoista.

Vaikka pikavipit eivät edelleenkään ole taloudellisesti kannattavin vaihtoehto, muutti 1.9.2019 voimaan tullut laki niitä huomattavasti parempaan suuntaan.

Halvin Pikavippi


2019 lakimuutos määrää lainojen vuotuisen nimelliskoron maksimimääräksi 20%, ja rajoittaa muita oheiskuluja (esim. kuukausimaksua) huomattavasti. Tämän seurauksena kaikkien pikavippien tarjoajat pudottivat nimelliskoron suunnilleen 19,9 prosenttiin.

Nimelliskoron ollessa sama lainantarjoajien välillä, on halvin pikavippi se, jossa muut kulut ovat pienimmät. Yksi tällainen esimerkki on Ferratum, jonka joustoluotossa ei ole avausmaksua tai kuukausimaksua lainkaan.

Käyttäen Ferratumia esimerkkinä, jos laina maksetaan nopeasti pois jäävät kulut hyvin pieniksi. Esimerkiksi 300 euron laina joka maksetaan kuukaudessa pois maksaa kokonaisuudessaan n. 305 euroa (5 euron häviö). 1,5 vuodessa maksettavaa olisi kuitenkin jo n. 348 euroa, mikä on huomattava summa, kun otetaan huomioon lainan pieni määrä. Pidempiä pikalainoja kannattaa siis välttää, varsinkin kun lainattava summa on suurempi.

Muut Vaihtoehdot - Pikavippi Vertailu


Tällä hetkellä Ferratum näyttää parhaalta pikavippi vaihtoehdolta, mutta muitakin varteenotettavia on varmasti olemassa.

Halino tarjoaa samankaltaisia lainoja, kuin Ferratum. Niissä ei ole koron (19,80%) lisäksi muita kuluja, mutta maksuaika on minimissään 1 vuoden. Halinon ikäraja on 22 vuotta.

Muita hyviä lainantarjoajia emme ole vielä onnistuneet löytämään.

Lisätietoa Pikalainoista - Haittapuolia ja vaaroja

Todellinen vuosikorko

Jokainen lainanjakaja on vastuullinen ilmoittamaan lainan todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko kuvaa lainan kulujen kokonaismäärää, ottaen huomioon koron ja muut lainaan liittyvät palkkiot. Todellinen vuosikorko on nopea tapa vertailla eri lainojen kokonaiskustannuksia.

Tällä hetkellä hyvä todellinen vuosikorko pikalainalle on suunnilleen 20-25%. Historiallisesti, etenkin pikalainoista puhuttaessa, monet pikalainat ovat olleet jopa 100-250% luokassa. Todellista vuosikorkoa katsomalla huomaa helposti jos lainaan on yritetty piilottaa ylimääräisiä kuluja.

Laskumyöhästymiset, lisämaksut ja velan kierre

Kun lainaa ei pystytä maksamaan takaisin ajoissa, sille kertyy lisäkuluja. Maksupäivän siirtämisestä voidaan neuvotella lainantarjoajan kanssa, mutta sekin yleensä maksaa. Kun laskun maksu myöhästyy, tulee maksettavaksi muistutusmaksuja ja lainalle kerääntyy myös pidemmältä ajalta korkoa. Lisämaksut kerääntyvät todella helposti ja pienet velkasummat nousevat suuriksi.

Pikalainoilla on huono maine, koska velallisille tulee usein eteen tilanne, jossa alkuperäistä lainaa ei pystytä maksamaan takaisin. Tällöin tulee usein otettua uusi pikalaina. Velat kerääntyvät ja ennen pitkää taakka on ylitsepääsemätön.

Pikalainaa ottaessa talous kannattaa suunnitella tarkasti etukäteen. Lainaa ei tule hakea, jos ei ole täysin varma, että sen pystyy maksamaan takaisin alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.

1.9.2019 lakimuutos lyhyesti

Uusi lakimuutos on muuttanut pikavippimarkkinoita oleellisesti. Monet lainantarjoajat ovat joko lopettaneet tai siirtyneet välittämään isompia lainoja. Muut taas ovat pyrkineet nostamaan laina-aikoja ja tarjoamaan maksullisia lisäpalveluita lainoille. Tässä muutama pääkohta muutoksesta:

  • - Kaikkien lainojen vuotuinen maksimikorko on 20%
  • - Muiden kulujen maksimimäärä on 150 euroa vuodessa
  • - Edellä mainittuja sääntöjä rikkovissa lainoissa kuluttajan ei tarvitse maksaa korkoa tai muita lisäkuluja ollenkaan

Yhteenveto - Mistä kannattaa ottaa Pikavippi


Tällä hetkellä Ferratum tarjoaa parhaat pikalainat. Ferratumin pikalainat perustuvat pelkkään 19,9% vuotuiseen nimelliskorkoon, eikä muita kuluja ole. Laina voidaan maksaa takaisin haluttua aikaisemmin, jolloin korkokulut tietenkin pienenevät. Ferratumin ikäraja on 20 vuotta.