Paras pikavippi 2020

pikavippi kuva

Pikavippivertailu - Yleistä tietoa pikavipeistä


Pikavipeillä tarkoitetaan pienisummaisia (alle 600 euron) lainoja, jotka voidaan nostaa tilille heti. Jos etsit isompia lainoja voit lukea artikkelimme lainoista.

Vaikka pikavipit eivät edelleenkään ole taloudellisesti kannattavin vaihtoehto, muutti 1.9.2019 voimaan tullut laki niitä huomattavasti parempaan suuntaan.

Halvin Pikavippi


Suunnilleen kaikkien pikavippien nimelliskorot ovat tällä hetkellä noin 20%. Nimelliskoron ollessa sama lainantarjoajien välillä, on halvin pikavippi se, jossa muut kulut ovat pienimmät. Mutta koska nimelliskorko on silti suhteellisen korkea, kannattaa välttää lainoja joissa laina-aika on pitkä.

Yksi esimerkki pikalainasta jonka muut kustannukset ovat pienet on Vivus. Heidän tarjoamassa lainassa ei ole lainkaan kuukausimaksua, ja avausmaksu on 5 euroa.

Vivuksen lainalla on kiinteä neljän kuukauden takaisinmaksuaika, 20% nimelliskorko, ja 5 euron avausmaksu. Tällöin 500 euron esimerkkilainasta tulisi yhteensä maksettavaa 520,02 euroa, eli noin. 20 euroa häviötä.

Muut Vaihtoehdot - Pikavippi Vertailu


Tällä hetkellä Vivus vaikuttaa parhaalta pikavippi vaihtoehdolta, mutta muitakin varteenotettavia lainaajia on olemassa.

Halino tarjoaa lainoja kokonaan ilman avausmaksua tai kuukausimaksua. Halinon lainojen takaisinmaksuaika on kuitenkin kiinteä 12 kuukautta, jolloin nimelliskorosta kerkeää kertyä enemmän kustannuksia. Jos haet pidempää laina-aikaa, niin Halino on kuitenkin luultavasti paras vaihtoehto.

Ege.fi tarjoaa pieniä 50-150 euron lainoja muuten samoilla ehdoilla kuin Vivus, mutta takaisinmaksuaika on yhden kuukauden. Jos haet erittäin pientä summaa jonka tiedät pystyväsi maksamaan nopeasti takaisin, on ege.fi luultavasti hyvä valinta.

Myös Ferratumilla on aikaisemmin ollut hyviä tarjouksia pikavipeilleen.

Lisätietoa Pikalainoista - Haittapuolia ja vaaroja

Todellinen vuosikorko

Jokainen lainanjakaja on vastuullinen ilmoittamaan lainan todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko kuvaa lainan kulujen kokonaismäärää, ottaen huomioon koron ja muut lainaan liittyvät palkkiot. Todellinen vuosikorko on nopea tapa vertailla eri lainojen kokonaiskustannuksia.

Tällä hetkellä hyvä todellinen vuosikorko pikalainalle on suunnilleen 20-25%. Historiallisesti, etenkin pikalainoista puhuttaessa, monet pikalainat ovat olleet jopa 100-250% luokassa. Todellista vuosikorkoa katsomalla huomaa helposti jos lainaan on yritetty piilottaa ylimääräisiä kuluja.

Laskumyöhästymiset, lisämaksut ja velan kierre

Kun lainaa ei pystytä maksamaan takaisin ajoissa, sille kertyy lisäkuluja. Maksupäivän siirtämisestä voidaan neuvotella lainantarjoajan kanssa, mutta sekin yleensä maksaa. Kun laskun maksu myöhästyy, tulee maksettavaksi muistutusmaksuja ja lainalle kerääntyy myös pidemmältä ajalta korkoa. Lisämaksut kerääntyvät todella helposti ja pienet velkasummat nousevat suuriksi.

Pikalainoilla on huono maine, koska velallisille tulee usein eteen tilanne, jossa alkuperäistä lainaa ei pystytä maksamaan takaisin. Tällöin tulee usein otettua uusi pikalaina. Velat kerääntyvät ja ennen pitkää taakka on ylitsepääsemätön.

Pikalainaa ottaessa talous kannattaa suunnitella tarkasti etukäteen. Lainaa ei tule hakea, jos ei ole täysin varma, että sen pystyy maksamaan takaisin alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.

1.9.2019 lakimuutos lyhyesti

Uusi lakimuutos on muuttanut pikavippimarkkinoita oleellisesti. Monet lainantarjoajat ovat joko lopettaneet tai siirtyneet välittämään isompia lainoja. Muut taas ovat pyrkineet nostamaan laina-aikoja ja tarjoamaan maksullisia lisäpalveluita lainoille. Tässä muutama pääkohta muutoksesta:

  • - Kaikkien lainojen vuotuinen maksimikorko on 20%
  • - Muiden kulujen maksimimäärä on 150 euroa vuodessa
  • - Edellä mainittuja sääntöjä rikkovissa lainoissa kuluttajan ei tarvitse maksaa korkoa tai muita lisäkuluja ollenkaan

Yhteenveto - Mistä kannattaa ottaa Pikavippi


Tällä hetkellä Vivus tarjoaa yleisesti parhaat pikalainat. Vivuksen lainoissa on 20% nimelliskorko, 4 kuukauden takaisinmaksuaika, ja 5 euron avausmaksu. Muita maksuja lainaan ei kuulu.

Vivuksen lainasummat ovat 300-600 euroa. 300 euron lainasta tulee maksettavaa n. 320 euroa, ja 600 euron lainasta n. 635 euroa.

Vivuksen ikäraja on 20 vuotta.